چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

 
helpkade
چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود
چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

صدای قلب جنین یکی از آرامش بخش ترین صداها برای مادراست و هیچ احساسی زیباتر از این نیست که بدانید زندگی در رگ ها جنینتان جریان دارد.

قلب در اولین مراحل رشد جنین تشکیل می شود و از اولین اعضای بدن جنین است که رشد و شروع به ضربان می کند و با هر تپشش حس زندگی را در مادر باردار زنده می سازد، ولی آیا می دانید قلب جنین هفته چند بارداری تشکیل میشود؟ پاسخ را در ادامه این بخش از نمناک خواهید خواند.

ازمهم ترین مراحل رشد جنین تشکیل قلب اوست که هم زمان با تشکیل قلب برخی از اجزای بدن جنین نیز ساخته می شوند؛ قلب جنین از اولین روزهای تشکیل خود ضربان دارد و از اولین هفته حاملگی خون را به بدن جنین در حال رشد پمپاژ می کند.

قلب جنین در هفته شش بارداری تشکیل می شود و شروع به ضربان می کند. قلب جنین در این هفته 80 بار در دقیقه می زند و دارای چهار حفره عمیق است که هر حفره دارای مسیر ورودی و خروجی مختص خود برای داخل و خارج شدن خون است.چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

طول جنین حدود 8 میلی متر (1/4 اینچ) است.

نخاع جنین که باز بوده شروع به بسته شدن می کند.

رشد سلول های خون و رگ های خونی آغاز می شود.

این رگ های خونی خون را به رحم می رسانند.

قلب لوله شکل تشکیل می شود و شروع به ضربان زدن می کند. قلب جنین ابتدا به شکل یک لوله ساده است که طی چند هفته رشد کرده و به یک عضو چهار حفره ای و دارای مسیرهای خروجی و مجرای بازگشت سیاهرگی تبدیل می شود.

قلب از سلول های اختصاصی واقع در حداقل دو قسمت از بدن جنین رشد می کند. این سلول ها با هم ترکیب می شوند تا قلب لوله ای شکل اولیه را تشکیل دهند. با گذشت زمان برخی از قسمت های آن رشد کرده و تحت فرآیندی بنام حلقه زنی قلب قرار می گیرند تا ساختار نهایی قلب را تشکیل دهند.

مغز به 5 قسمت تقسیم می شود.

تشکیل چاله های نوری از چشم آغاز می گردد.

سلول های دست و پا در جای خود قرار می گیرند.

در هفته های ابتدایی بارداری، زنان باردار به علت تشکیل اندام های اصلی جنین خسته و بی حال هستند و برخی از آنان دچار ویار بارداری می شوند و به حالت تهوع و سردرد دچار می شوند. زنان باردار در این زمان برای کمک به رشد جنین، نیاز به استراحت زیاد، هوای آزاد، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم دارند.

در این زمان تمامی اندام ها تشکیل می شود اما هنوز کامل نشده است. یکی از اندام هایی که تشکیل شده قلب است که بعد از شش هفته بعد از آخرین پریودی شروع به تپش می کند. در این هنگام جنین از کشمش کوچکتر است و در دو طرف سرش گوش هایش تشکیل شده است.

در این زمان جنین از کشمش کوچکتر است. پایین در دو طرف سر دو بافت وجود دارد که گوش های او است. اگر چه اندام ها کامل نشده اند اما تمام آن ها تشکیل شده اند. قلب نیز تشکیل شده است و 25 روز بعد از بارداری شروع به زدن می کند (شش هفته بعد از آخرین پریودی). ضربان قلب نیز در حال حاضر قابل تشخیص است.

نخاع و ستون فقرات در این مرحله رشد می کنند و ظاهر آن ها شبیه دم است که با رشد جنین این قسمت از بین می رود.لوله عصبی که شامل سه بخش است رشد می کند و مغز را تشکیل می دهد. جفت نیز اکسیژن و موادغذایی لازم رابه جنین می رساند.

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنیدچگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

سلام، ممنون از توجه و لطف شما

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید

http://bit.ly/31AMOqp

همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید

https://clinic.niniban.com

وقتی بانویی باردار می شود، بی صبرانه منتظر است تا صدای قلب فرشته کوچک خود را بشنود. تعداد بسیار زیادی از مادرها قبل از شنیده شدن صدای قلب جنین، خبر بارداری شان را به هیچ کس نمی گویند، زیرا بر این باورند که شنیده شدن صدای قلب نقطه عطفی در کسب اطمینان از سلامت بارداری است. باید بگوییم که بله، شنیده شدن صدای قلب جنین حداقل نشان می دهد که بارداری شما پوچ نیست و در درون ساک بارداری، جنینی در حال رشد و نمو است. این سوال مطرح می شود که قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود؟ 

 

هفته یک تا پنج

هفته‌ی یک تا پنج زمانی‌ است که دو سلول یعنی تخمک مادر (تخمک به اندازه سر سنجاق کوچکی است) و اسپرم پدر با یکدیگر ملاقات می‌کنند. اکثر بانوان در اولین ماه بارداری از این جریان عظیم زندگی که در ژرفای وجود آنان در حال شکل‌گیری است بی‌اطلاع هستند. روند رشد جنین از همان آغاز بسیار سریع روی ‌می‌دهد و این جرقه کوچک زندگی دقیقه به دقیقه درحال دگرگونی خواهد بود.چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

 از لحظه بارورسازی تا پایان هفته هشتم، فرزندتان با نام رویان (embryo) شناخته می شود و پس از آن جنین (fetus) نامیده می‌شود.

فرزندتان از لحظه لقاح جنین در حدود 38 هفته، در حال رشد و نمو است، البته اگر تمامی مسائل به صورت طبیعی پیش رود. مراقبین پزشکی زمان بارداری را حدودا 40 هفته تخمین می‌زنند، زیرا بارداری شما از اولین روز آخرین پریودتان تاریخ‌گذاری خواهد شد. اکثر ما دقیقاَ از روز لقاح جنینمان آگاهی نداریم، اما به احتمال زیاد می‌دانیم که چه زمانی آخرین پریود ما آغاز شد، بنابراین این تاریخ برای تعیین زمان شروع بارداری بسیار کارآمد است. این موضوع به این معناست که وقتی متوجه تاخیر پریود خود شُدید، چهار هفته است که باردارید، ولی در واقع تنها دو هفته است که باردار هستید.

هفته یک تا سه

 هفته اول در واقع روزهای آخرین عادت ماهیانه‌ی شماست و طی هفته دوم است که بدن شما تولید هورمونی‌هایی که تخمک را آماده جای‌گیری در رحم می‌کنند، ترشح می کند.   

“آندومتر” لایه ضخیمی است که قسمت داخل رحم شما را پوشانده و هورمون‌ها هر ماهه این لایه را برای دریافت یک تخمک آماده می‌کنند. اگر لقاح جنینی وجود نداشته باشد، این لایه همراه با خون از رحم شما خارج می‌شود که همان عادت ماهیانه‌ی شما است. زمانی‌که لقاح جنین صورت می‌گیرد، این لایه در جای خود باقی می‌ماند و ضخیم‌تر می‌شود، به همین دلیل در دروان بارداری، دیگر عادت ماهیانه نخواهید داشت.

هفته چهارم

لقاح جنین زمانی رخ می‌دهد که یکی از هزاران اسپرمی که به سمت تخمک رها شده اند، بتواند پوشش سخت تخمک را پاره کرده و سر خود را به داخل تخمک وارد کند و آنرا بارور سازد. بعد از اینکه اسپرم وارد تخمک ‌شد، فوراَ دیواره تخمک بسته می‌شود و از ورود اسپرم‌های بیشتر جلوگیری می‌کند. اکنون تک سلولی با دو هسته وجود دارد.

این دو هسته برای یکی شدن به سرعت با یکدیگر می‌آمیزند و طی هفته سوم (که در حقیقت هفته اول واقعی است) این سلول تخمک بارورشده به دو سلول و سپس به چهار، هشت، شانزده و به همین ترتیب تکثیر می‌شود. این کُره‌ی سلولی داخل رحم شناور می‌شود و معمولاَ نزدیک به راس رحم جای می‌گیرد. در انتهای این هفته تعداد این سلول‌ها، تقریبا به 200 سلول می‌رسد.

رویان درحال رشد اکنون به دو قسمت تقسیم می‌شود. بخش داخلی به نوزاد تبدیل خواهد شد و بخش خارجی، دو غشاء یعنی آمنیون (کیسه مایع آمنیوتیک) و کوریون (در تشکیل جفت، بافت‌های خارج جنینی و بافت آندومتر مادر نقش دارد) را گسترش می‌دهد. این دو غشا‌، رویان و مایع را احاطه خواهند کرد. بافتی که باعث تشکیل جفت می‌شود، از طریق رشد زائده‌ای انگشت مانند در داخل دیواره رحم، ارتباطی را با جریان خون مادر برقرار می‌کند. زمانی‌که این فرآیند کامل شود، جفت قادر به برداشت تغذیه و رشد بیشتر خواهد بود. در این مرحله رویان بسیار کوچک و طول آن حدود یک میلی‌متر است.

قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود؟ هفته پنجم بارداری هنوز از گره قلبی خبری نیست!

نوزاد در ابتدا گلوله کوچکی است که دور خودش پیچیده و لوله‌ای را تشکیل دهد که در آینده سیستم عصبی او خواهد شد (مغز و ستون فقرات). گلوله‌ای، که به زودی قلب اولیه خواهد شد، شروع به شکل‌گیری می‌کند و رگ‌های خونی کم کم به آن می‌پیوندند.

در انتهای این هفته، دو لوله که با انقباضات خود، آغازگر تپش قلب هستند، خون را در یک جهت به گردش در می‌آورند. در انتهای اولین ماه، اندازه رویانِ درهم پیچیده حدود یک دانه برنج است. طی این هفته واکنش عقب‌نشینی withdrawal reflex (واکنش ستون فقرات در برابر محرک‌های آسیب‌رسان) شروع به کار می‌کند. این واکنش باعث می‌شود که رویان برای حمایت از خود، تحرک داشته باشد.

قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود؟ هفته ششم بارداری

لوله عصبی همزمان با گسترش مجاری گوارشی به رشد خود ادامه می‌دهد. به آرامی چروک‌های سر و صورت ایجاد می‌شوند و یک جفت شکاف کم عمق در هر سمت مغز بوجود می‌آید که در درون آنها چشم‌ها شروع به شکل‌گیری می‌کنند.

برآمدگی‌های کوچکی تشکیل می‌شود که به ظهور دست‌ها و پاها منجر خواهد شد. اعضایی که نزدیک به قلب هستند، نسبت به آنهایی که دورتر هستند، سریع‌تر رشد خواهند کرد. دست‌ها و پاها بلندتر می‌شوند و خمیدگی‌هایی را تشکیل می‌دهند که آرنج‌ها و زانوان را گسترش خواهد داد.  

هنگامیکه برآمدگی‌های شکل‌گرفته بوسیله بافت‌ به یکدیگر متصل می‌شوند، دست‌ها و پاها مثل پاروهای کوچکی می‌شوند که شبیه تار (عنکبوت) قابل رویت هستند. در این زمان اندازه رویان هنوز به یک “اسمارتیز” هم نمی رسد.

در این زمان که مصادف با هفته 4 جنینی است، اولین سلول های قلبی تشکیل شده و شروع به زنش می کند اما باتوجه به کوچک بودن آنها، نمی توانید صدای تپش قلب را بشنوید.

هفته هفتم

اکنون شکل بدن مشخص است. مایع آمنیوتیک رویان را در بر گرفته است و دمای ثابتی را ایجاد می کند و در برابر اکثر عفونت‌ها از رویان حمایت می‌کند. بندناف شروع به توسعه می‌کند و شکل می‌گیرد. در این زمان غضروف‌های انگشتان دست و پا در حال شکل‌گیری است.  

استخوان‌بندی در حال تشکیل است. این استخوان‌بندی در ابتدا از غضروف‌ها ساخته می‌شود. قوس بینی ظاهر می‌شود. کبد برآمدگی‌ای را نزدیک به قلب ایجاد می‌کند و وظیفه تولید خون را از کیسه جنینی تحویل می‌گیرد. اتصال عصبی مغز به ستون فقرات کامل می‌شود. در این زمان رویان حدود 15 میلی‌متر طول دارد.

قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود؟ هفته هشتم قلب رشد قابل توجهی پیدا می کند.

صورت شکل می‌گیرد و لب بالایی و سوراخ‌های بینی در برآمدگی کوچک بینی قرار می‌گیرند. شیارهای ناهمواری که در آینده تبدیل به گوش‌ها می‌شوند و در هفته ششم در کنار گردن قرار داشتند، به کناره سر حرکت می‌کنند و با پوشش کوچکی از پوست پوشیده می‌شوند. رنگ‌دانه‌ها در شبکیه چشم شروع به شکل‌گیری می‌کنند، ولی چشم‌ها هنوز دور از هم قرار دارند. پانکراس،‌ روده‌ها، اعصاب و ماهیچه‌ها به هم متصل می‌شوند. قلب به دو بخش جداگانه راست و چپ تقسیم شده و بازشدگی‌ای بین دو بخش وجود دارد که به خون اجازه انتقال از یک سمت به سمت دیگر را می‌دهد. فرزندتان از طریق بندناف و جفت، اکسیژن را دریافت می‌کند.

اگر باردار هستید و می پرسید که قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود، باید بگوییم که اکنون در هفته 8 می توانید به سونوگرافی رفته و صدای قلب فرشته کوچکتان را بشنوید. حتی می توانید آن را ضبط کرده و هرزمان که دوست داشتید گوش دهید.

قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود؟ هفته نهم قلب تقریبا ساختار اولیه خود را پیدا کرده است

نوزاد آینده شما تقریبا به صورت کامل شکل‌گرفته است و حدود سه سانتی‌متر طول دارد. در این زمان می‌توان آن را داخل پوست گردویی جای داد. هفته نهم برای جنین شما دوره‌‌ای حیاتی است، زیرا در این زمان اکثر اعضای بدنی مثل شش‌ها، مغز و قلب کاملا شکل می‌گیرند.

صورت فرزندتان با پلک‌هایی بسته پدیدار می‌گردد و گوش‌های خارجی او هنوز درحال کامل شدن هستند. چشم‌ها حرکت خود را به جلوی صورت شروع می‌کنند. پرده‌ی بین انگشتان ناپدید می‌شود. انتهای این هفته، پایان دوران رویانی است.

وقتی میپرسید که قلب جنین در هفته چندم تشکیل میشود، باید به طور خلاصه بگوییم که گره قلبی در هفته 6 بارداری شروع به تپش می کند اما شما صدای آن را در هفته 8 بارداری خواهید شنید.

 

بیشتر بدانید:

1- قلب جنین چه زمانی تشکیل میشود؟ بهترین زمان سونوگرافی تشکیل قلب؟

2- رابطه ضربان قلب جنین در سونوگرافی و سقط جنین

3- شنیده نشدن صدای ضربان قلب جنین در سونوگرافی

4- چگونگی تغییرات تعداد ضربان قلب جنین در بارداری

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

دانشنامه جنین

چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

دانشنامه جنین

این بخش در حال طراحی می باشد

اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.

برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.

لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.

برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.

قیمت این مقاله : 0 تومان

چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

https://civilica.com/doc/965340/

اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.

مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.

مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.

دفتر مرکزی انتشارات بوم سازه (سیویلیکا): تهران، بزرگراه جلال آل احمد، بین خیابان کارگر و بزرگراه چمران، کوچه پروانه، پلاک ۴، ساختمان چمران، طبقه ۴، واحد ۳۱

تلفن: ۸۸۰۰۸۰۴۴ ، ۸۸۳۳۵۴۵۰ ، ۸۸۳۳۵۴۵۱ ، ۸۸۳۳۵۴۵۲ – کد پستی: ۱۴۳۹۹۱۴۱۵۳

تمامی خدمات پایگاه سیویلیکا ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است

به هوهسته‌ای چندیاخته‌ای دودسته جَنین گفته می‌شود.

در انسان، یاختهٔ رشدکنندهٔ از لحظهٔ بارورسازی تا پایان هفتهٔ هشتم رویان (به انگلیسی:embryo) نام دارد و پس از آن جنین (به انگلیسی:fetus) نامیده می‌شود.

جنین در اوایل رشد خود دارای دُمی کوتاه است و همچنین هیچ شباهتی به انسان ندارد. طی یک ماه پس از بارورشدن تخمک، خصوصیات ظاهری تمام اعضاء مختلف بدن جنین شروع به تکوین می‌کنند و در ۲ تا ۳ ماه بعدی، بخش عمده جزئیات اعضاء گوناگون پایه‌ریزی شده‌اند. پس از ۳ ماه، اعضای جنین از نظر ظاهری شبیه اندام‌های نوزادی می‌شوند. البته باید دانست که همچنان بخش زیادی از تکامل سلولی هر عضو باقی مانده‌است و جهت تکمیل آن به ۵ ماه باقی‌مانده از یک دوره بارداری کامل نیاز است. حتی در زمان تولد نیز ساختمان‌های خاصی، به خصوص دستگاه عصبی، کلیه‌ها و کبد، به‌طور کامل تکامل نیافته‌اند. اما ناگفته نماند که جنین توسط هوای موجود در خونِ بند ناف تنفس می‌کند.

رویان در هفته دو تا سوم بارداری:
رویان تقریباً میکروسکوپیک است. سلول‌های خونی هسته‌دار، در کیسه زرده و لایه‌های مزوتلیال جفت شروع به تکامل می‌کنند.

جنین در پایان هفتهٔ چهارم بارداری:
قلب جنین شروع به تپیدن می‌کند و خون را به همهٔ بخشهای جنین می‌رساند. در این زمان چشم، بینی و گوش بیرونی هنوز تشکیل نشده و دیده نمی‌شود. تشکیل دستگاه گوارش آغاز می‌شود و جوانه‌های کوچکی که در آینده دستها و پاها را تشکیل می‌دهند در این هنگام دیده می‌شوند. در این زمان اندازهٔ جنین ۶ تا ۱۰ میلیمتر می‌باشد. یعنی به اندازهٔ یک تخم سیب درختی.
چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

در هفته ششم:
کبد جنین شروع به ساختن سلول‌های خونی می‌کند.

جنین در پایان هفتهٔ هشتم:
وزن جنین در حدود یک گرم و طول قد او در حدود ۲/۵ سانتیمتر است. اندامها شروع به مشخص شدن کرده‌اند، بازو، آرنج، ساعد، دستها، ران، ساق پاها کم و بیش دیده می‌شوند. در این هنگام بخشی که قبلاً به شکل دم دیده می‌شد، از بین می‌رود.

جنین در پایان هفتهٔ دوازدهم:
وزن جنین ۳۰ گرم و طول قد او ۷٫۵ تا ۹ سانتیمتر می‌باشد، طحال و سایر بافت‌های لنفاوی بدن نیز ساخت سلول‌های خونی را آغاز می‌نمایند. اندامها کاملاً تشکیل شده‌اند. بازوها، انگشتان، دستها و پاها کاملاً مشخص شده و تشکیل بافتها آغاز می‌گردد. گوش خارجی دیده می‌شود، چشم تقریباً کامل شده ولی پلکها هنوز بسته‌اند. ضربان قلب جنین را با وسایل مخصوص و دقیق فراصوتی تشخیص داد.

سه‌ماههٔ دوم دوران بارداری:
سه‌ماههٔ نخست دوران بارداری زمانی است که به‌طور انحصاری اندامهای جنین تشکیل می‌شوند، در صورتی که در سه‌ماهٔ دوم اندامهای پدیدآمده نمو کرده و به تدریج تکامل می‌یابند. در پایان شش‌ماهگی، طول قد جنین در حدود ۲۷/۵ تا ۳۰ سانتیمتر وزن آن در حدود ۶۰۰ تا ۷۲۰ گرم می‌رسد. پوست بدن جنین در ماه‌های پنجم و ششم تقریباً رنگ قرمز دارد و در این زمان است که کم‌کم غدد چربی پوست، چربی تراوش کرده و با یاخته‌های مردهٔ پوست تشکیل مادهٔ سفید رنگی (پنیری شکل) را می‌دهد که پوست جنین را می‌پوشاند و عمل نگهداری پوست را خواهد داشت در این هنگام پلکها از هم جدا شده و مژههای جنین نیز تشکیل گردیده‌اند.

در هفته بیست و سوم حاملگی:
وزن جنین به ۴۵۰ گرم می‌رسد.

در ششمین ماه دوران بارداری:، رحم مادر به اندازه‌ای بزرگ می‌شود که بخش بالایی آن را در بالای ناف او می‌توان لمس کرد در این زمان مادر حرکات جنین خود را حس می‌کند؛ ولی حرکاتی را که پیش از این زمان حس می‌کرده‌است بیشتر مربوط به حرکات دستگاه گوارش خود او بوده و مربوط به حرکات جنین نبوده‌است. بیشتر در پایان پنجمین ماه بارداری است که مادر ممکن است وزن اضافه نماید و حتی در هر هفته در حدود ۵۰۰ گرم بر وزنش افزوده شود. در این زمان است که او باید مواظب باشد که بیش از معمول اضافه نگردد.

سه‌ماههٔ پایانی دوران بارداری
در خلال سه‌ماههٔ پایانی دوران بارداری وزن مادر نباید بیش از معمول زیاد شود. اضافه وزن مادر در همهٔ دوران بارداری نباید از ۱۱ کیلوگرم بیشتر شود که ۳/۵ کیلوگرم آن خود جنین است. در این دوران است که انقباضهای رحم زیادتر خواهد شد و این انقباضها معمولاً بدون درد است و سبب می‌شود که رحم گشاد شود. تا جنین در حال رشد را در خود جای دهد. در حدود ۱۰ تا ۱۴ روز پیش از زایمان سر جنین به سمت درون لگن چرخش پیدا می‌کند و این تغییر وضع سبب راحتی مادر می‌گردد زیرا دیگر رحم به پردهٔ دیافراگم و شش مادر فشار نخواهد آورد.
در این زمان گه‌گاه دردهایی مانند درد زایمان ولی نه چندان شدید احساس می‌شود. در سه‌ماه پایانی دوران بارداری، جنین از مادر خود، از راه جریان خون جفت، ماده‌ای به نام پادتن دریافت می‌دارد؛ که نوزاد را برای مدتی در برابر برخی از بیماریها مانند سرخک، سرخجه، مخملک، آنفلوانزا و حتی بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی ایمن می‌کند. اگر مادری در ماه‌های پایانی دوران بارداری برای برخی از بیماریها واکسینه شود، ایمنی نسبی در نوزاد به وجود آمد. پادتن نیز از راه آغوز و حتی از راه شیر مادر نیز به کودک می‌رسد؛ و این ایمنی نسبی در کودک وجود دارد تا زمانی که به کودک واکسن زده شود.

سیستم گردش خون: قلب انسان در پایان هفته چهارم پس از باروری شروع به تپیدن کرده و با سرعت ۶۵ ضربان در دقیقه منقبض می‌شود. تعداد ضربان قلب در طول دوره تکوین به طور مداوم افزایش می‌یابد تا درست قبل از تولد به حدود ۱۴۰ ضربان در دقیقه می‌رسد.

ساخت سلول‌های خونی: سلول‌های خونی هسته‌دار، حدوداً در هفته سوم تکامل جنین در کیسه زرده و لایه‌های مزوتلیال جفت شروع به تکامل می‌کنند. این روند با تشکیل گلبول‌های قرمز بدون هسته در یک هفته بعد (حدود ۴ تا ۵ هفتگی) در مزانشیم جنینی و نیز در اندوتلیوم عروق خونی جنین ادامه می‌یابد. پس از ان، کبد در هفته ۶ شروع به ساختن سلول‌های خونی می‌کند و در ماه سوم، طحال و سایر بافت‌های لنفاوی بدن نیز ساخت سلول‌های خونی را آغاز می‌نمایند. سرانجام از ماه سوم به بعد، به تدریج مغز استخوان به محل اصلی ساخت گلبول قرمز و نیز اکثر گلبول‌های سفید خون تبدیل می‌شود اما ساخت لنفوسیت‌ها و پلاسماسل‌ها همچنان در بافتهای لنفاوی ادامه می‌یابد.

دستگاه تنفسی: در دوره جنینی، عمل تنفس انجام نمی‌شود، چرا که هیچ هوایی در حفرهٔ امنیوتیک وجود ندارد. اما حرکات تنفسی از اواخر سه ماه اول حاملگی شروع می‌شوند. به ویژه محرک‌های تماسی و اسیفیکسی جنین موجب بروز این حرکات می‌شوند.
در طول ۳ تا ۴ ماه‌اخر حاملگی، حرکات تنفسی جنین به دلایل نامعلوم، به طور عمده مهار می‌شوند و ریه‌ها تقریباً به طور کامل خوابیده هستند. مهار تنفس در ماه‌های آخر زندگی جنینی جلوی پر شدن ریه‌های جنین را با مایع و مواد دفعی مکونیوم که از دستگاه گوارش جنین به داخل مایع امنیوتیک دفع می‌شوند، می‌گیرد. علاوه بر این، اپی‌تلیوم الوئولی هم تا زمان تولد، مقادیر کمی مایع به درون ریه‌ها ترشح می‌کند و بدین ترتیب، تنها مایع تمیز در ریه‌ها باقی می‌ماند.

دستگاه عصبی: اکثر رفلکس‌های جنینی مرتبط با نخاع و حتی ساقه مغز از ماه سوم تا چهارم حاملگی تکامل یافته‌اند. اما ان دسته از اعمال سیستم عصبی که با قشر مغز سروکار دارند حتی در زمان تولد نیز هنوز در مراحل آغازین تکامل قرار دارند. در واقع میلینه شدن برخی از راه‌های عصبی اصلی مغز تنها در یک سالگی کامل می‌شود.

دستگاه گوارش: در اواسط حاملگی جنین شروع به خوردن و جذب مقادیر زیادی مایع امنیوتیک می‌کند و در ۲ تا ۳ ماه‌آخر، عملکرد گوارشی ان به عملکرد نوزاد طبیعی نزدیک می‌شود. از این زمان، مقادیر کمی مکونیوم به‌طور پیوسته در دستگاه گوارش ساخته می‌شود و از مقعد به درون مایع آمنیوتیک دفع می‌شود. بخشی از مکونیوم از باقی‌مانده مایع امنیوتیک بلعیده و بخشی از آن نیز از موکوس و سایر فرآورده‌های دفعی مخاط و غدد گوارشی تشکیل می‌شود.

کلیه‌ها: در سه ماه دوم حاملگی، کلیه‌های جنینی شروع به دفع ادرار می‌کنند؛ ادرار جنین ۷۰ تا ۸۰ درصد مایع آمنیوتیک را تشکیل می‌دهد. اختلال در تکامل کلیه یا آسیب شدید عملکرد کلیه در جنین، تولید مایع آمنیوتیک را به شدت کاهش داده (الیگوهیدرآمنیوس)و می‌تواند باعث مرگ جنین شود. هر چند کلیه‌های جنین قادر به تولید ادرار هستند، سیستم‌های کلیوی مربوط به تنظیم حجم مایع خارج سلولی و تعادل الکترولیت‌ها، به ویژه تعادل اسید-باز، تا اواخر زندگی جنینی وجود ندارند و تا چند ماه پس از تولد به تکوین نهایی می‌رسند.

ویکی‌پدیا انگلیسی: Fetus بازبینی ۴ ژانویه ۲۰۱۲

فیزیولوژی پزشکی گایتون/هال

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از پارسینه، در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از مهمترین دغدغه های زنان در هفته های اول بارداری آشنا کنیم. تشکیل قلب جنین یکی از مهمترین فرآیند های رشد جنین محسوب می شود و در واقع موجودیت جنین بستگی به این موضوع دارد. در ادامه با خوراکی هایی که در تشکیل شدن قلب جنین نیز موثر می باشند آشنا می شوید.
مهم ترین مساله ایی که احتمال بارداری را تقویت می کند تشکیل قلب جنین است. بسیاری از مادران در هفته های چهارم و پنجم برای سونوگرافی واژینال مراجعه می کنند تا از بارداری داخل رحم مطمئن شوند. این آزمایش در هفته پنجم بارداری صورت می گیرد و در طی آن مشخص می شود که ساک بارداری تشکیل شده است. البته جنین هنوز مراحل رشد اولیه را طی می کند و قابل مشاهده نیست. به همین دلیل ممکن است بسیاری از زنان برای تشکیل جنین نگران شوند. بعد از هفته هفتم بارداری کم کم قلب جنین تشکیل شده با این حال نمی توان در این زمان نیز جواب قطعی گرفت.مواردی که در سونوگرافی واژینال هفته های اول بارداری قابل مشاهده است:
هفته ۶ تا ۸: طی این مدت ساک حاملگی با رشد جنین و زرده دیده میشود. این ها مانند نخود در داخل رحم ظاهر میشوند. ضربان قلب در این مراحل اولیه ممکن است تشخیص داده نشود. اگر ضربان قلب مشخص نشد دو هفته بعد دوباره باید اسکن را تکرار کند. همچنین پزشک طول دهانه رحم و بررسی قسمت پایین رحم را برای اطمینان از اینکه بسته است، انجام خواهد داد.
هفته ۸ تا ۱۰: در این زمان ضربان قلب جنین به وضوح مشخص میشود. جنین در این مرحله رشد کمی داشته و بیشتر شبیه یک دانه بادام زمینی است. مقدار مایع اطراف بدن در این مرحله آشکارتر میشود. پزشک ناحیه اطراف ساک حاملگی را برای هرگونه خونریزی که ممکن است در این مرحله اتفاق بیفتد، بررسی میکند.
هفته ۱۰ تا ۱۲: جنین در حال رشد حالا دیگر بیشتر شبیه یک کودک است و نسبت به قبل سر، بدن و اندام قابل مشاهده است. این نوع سونوگرافی در این مرحله چندان مورد نیاز نیست با این حال اندازه گیری نوزاد از سر تا پایین ستون فقرات هم انجام میشود. زمان بندی تاریخ قاعدگی نیز برای مادرانی که درباره آن مطمئن نیستند با این سونو انجام میشود.

در صورتی که در هفته هفتم بارداری هنوز اثری از تشکیل قلب جنین مشاهده نشد می توان آن را دلیل بر عدم بارداری دانست. مراحل رشد جنین ۱۲ ماه به طول می انجامد بنابراین برای تشکیل اندام ها و بویژه قلب جنین نباید عجله داشت. به زنان باردار توصیه می شود که برای گرفتن جواب دقیق و اطمینان بیشتر در هفته دوازدهم برای آزمایش اسکن مراجعه کنند. در هفته دوازدهم جنین و قلب تشکیل شده و صدای قلب جنین نیز واضح است.
یکی از دلایل مراجعه زودرس زنان به پزشک برای تشخیص آزمایش بارداری درد هایی است که در زیر شکم احساس می کنند. این درد ها عموما ناشی از قاعدگی و درد تخمدان ها می باشد که از علائم اولیه بارداری نیز محسوب می شوند. اگر این درد ها با استراحت نیز درمان نشد و ساعت ها ادامه داشت و با لکه بینی همراه بود باید به پزشک مراجعه شود.
تشکیل قلب جنین با نبض آغاز می شود که در هفته های اولیه بارداری خصوصا هفته های ششم تا هشتم ضربان قلب جنین به راحتی تشخیص داده نمی شود. اگر هیچ ضربان قلبی شنیده نشد اسکن باید مجددا چند هفته بعد تکرار شود. در هفته های هشتم تا دهم بارداری ضربان قلب جنین به طور واضح شنیده می شود. رشد جنین در این مرحله هنوز کند بوده و جثه کوچکی دارد. در این مرحله باید مراقبت های ویژه ایی به عمل آید تا از خون ریزی جلوگیری شود. بین هفته های دهم تا دوزادهم بارداری جثه جنین بزرگتر شده و اندام ها تشکیل می شوند. در این مرحله اندام هایی مانند سر و بدن جنین بزرگتر می شود.

یکی از مهمترین مواردی که در دوران بارداری اهمیت دارد تغذیه مادر است. نوع غذای مصرفی زنان باردار تاثیر مستقیم روی جنین دارد به همین دلیل باید رژیم غذایی شان کنترل شود. تغذیه در رشد اندام های جنین نقش زیادی دارد و باید شامل تمام مواد مغذی و معدنی باشد. یکی از مواد موثر برای تشکیل قلب جنین اسید فولیک می باشد. وجود اسید فولیک از نقص لوله های عصبی پیشگیری می کند. نقص در لوله های عصبی باعث به خطر افتادن سلامت جنین می شود.
همچنین فولیک اسید در تشکیل سلول ها موثر است. از مواد مغذی که دارای اسید فولیک می باشند می توان به آجیل، موز و سبزیجات اشاره کرد. به زنان باردار توصیه می شود که از این مواد غذایی در طی این دوران به ویژه هفته های اول استفاده کنند.گوشت و شیر
بخش زیادی از اندام های جنین شامل استخوان و ماهیچه می باشد که تشکیل آن ها مستلزم مصرف پروتئین می باشد. دریافت پروتئین کافی در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت بدن مادر و جلوگیری از خستگی و ضعف در رشد مغز و قلب جنین نیز تاثیر دارد و خطر سقط جنین را کاهش می دهد. به زنان توصیه می شود که در دوران بارداری روزانه در حدود ۷۰ گرم پروتیئن مصرف کنند. برای دریافت پروتئین باید گوشت، شیر، کره و تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانند.ویتامین ها
ویتامین ها نقش زیادی در حفظ سلامت بدن دارند. از ویتامین های ضروری در زمان تشکیل قلب جنین می توان به ویتامین A، B، C. و D. اشاره کرد. این ویتامین ها همچنین در رشد سایر اندام ها مانند استخوان ها و دندان نیز تاثیر دارند. همچنین برای رشد بینایی و پوست وجود این ویتامین ها ضروری است. مصرف خوراکی های حاوی ویتامین d، میوه هایی مانند مرکبات و سبزیجات و هویج می تواند تا حد زیادی این ویتامین ها را در بدن تامین کند.حبوبات
حبوبات دارای مقدار زیادی روی می باشند. علاوه بر حبوبات در سبزیجات، گوشت و آجیل نیز روی وجود دارد. روی یکی دیگر از مواد معدنی در تشکیل قلب جنین محسوب می شود.نکته
عده ای بر این باورند که استفاده از روش اسکن در هفته های اول بارداری برای تشخیص تشکیل قلب جنین ممکن است باعث آسیب و سقط جنین شود. بعضی از زنان ممکن است بعد از اسکن چند لکه به رنگ قهوه ایی یا صورتی ببینند. در این صورت جای نگرانی نیست، زیرا این لکه ها به دلیل پاره شدن رگ خونی دهانه رحم به وجود می آیند. در صورتی که رنگ لکه های خونی قرمز بوده و خون ریزی ادامه داشت باید به پزشک زنان مراجعه شود.
از آنجایی که قلب جنین بعد از هفته هفتم تشکیل می شود و انجام این آزمایش به تشخیص بارداری و صحت آن کمک می کند لذا توصیه می شود که زنان باردار هفته نهم برای آزمایش اسکن مراجعه کنند، زیرا ممکن است در هفته هفتم هنوز قلب جنین تشکیل نشده باشد و این موضوع باعث نگرانی زنان شود. همچنین ممکن است شنیدن صدای قلب جنین بعد از تشکیل قلب ممکن نباشد در این صورت نیز جای نگرانی نبوده، زیرا ممکن است شنیدن صدای قلب جنین هفته ها به طول بینجامد. بعد از تشکیل قلب نبض جنین کندتر و صدای آن آهسته تر است که بعد از هفته دهم به مرور واضح شنیده می شود.

صدای قلب جنین یکی از آرامش بخش ترین صدا ها برای مادراست و هیچ احساسی زیباتر از این نیست که بدانید زندگی در رگ ها جنینتان جریان دارد
قلب در اولین مراحل رشد جنین تشکیل می شود و از اولین اعضای بدن جنین است که رشد و شروع به ضربان می کند و با هر تپشش حس زندگی را در مادر باردار زنده می سازد، ولی آیا می دانید قلب جنین هفته چند بارداری تشکیل میشود؟

ازمهم ترین مراحل رشد جنین تشکیل قلب اوست که هم زمان با تشکیل قلب برخی از اجزای بدن جنین نیز ساخته می شوند؛ قلب جنین از اولین روز های تشکیل خود ضربان دارد و از اولین هفته حاملگی خون را به بدن جنین در حال رشد پمپاژ می کند.چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

قلب جنین در هفته شش بارداری تشکیل می شود و شروع به ضربان می کند. قلب جنین در این هفته ۸۰ بار در دقیقه می زند و دارای چهار حفره عمیق است که هر حفره دارای مسیر ورودی و خروجی مختص خود برای داخل و خارج شدن خون است.
طول جنین حدود ۸ میلی متر (۱/۴ اینچ) است.
نخاع جنین که باز بوده شروع به بسته شدن می کند.
رشد سلول های خون و رگ های خونی آغاز می شود.
این رگ های خونی خون را به رحم می رسانند.
قلب لوله شکل تشکیل می شود و شروع به ضربان زدن می کند. قلب جنین ابتدا به شکل یک لوله ساده است که طی چند هفته رشد کرده و به یک عضو چهار حفره ای و دارای مسیر های خروجی و مجرای بازگشت سیاهرگی تبدیل می شود.
قلب از سلول های اختصاصی واقع در حداقل دو قسمت از بدن جنین رشد می کند. این سلول ها با هم ترکیب می شوند تا قلب لوله ای شکل اولیه را تشکیل دهند. با گذشت زمان برخی از قسمت های آن رشد کرده و تحت فرآیندی بنام حلقه زنی قلب قرار می گیرند تا ساختار نهایی قلب را تشکیل دهند.
مغز به ۵ قسمت تقسیم می شود.
تشکیل چاله های نوری از چشم آغاز می گردد.
سلول های دست و پا در جای خود قرار می گیرند.

در هفته های ابتدایی بارداری، زنان باردار به علت تشکیل اندام های اصلی جنین خسته و بی حال هستند و برخی از آنان دچار ویار بارداری می شوند و به حالت تهوع و سردرد دچار می شوند. زنان باردار در این زمان برای کمک به رشد جنین، نیاز به استراحت زیاد، هوای آزاد، ورزش منظم و رژیم غذایی سالم دارند.
در این زمان تمامی اندام ها تشکیل می شود، اما هنوز کامل نشده است. یکی از اندام هایی که تشکیل شده قلب است که بعد از شش هفته بعد از آخرین پریودی شروع به تپش می کند. در این هنگام جنین از کشمش کوچکتر است و در دو طرف سرش گوش هایش تشکیل شده است.
در این زمان جنین از کشمش کوچکتر است. پایین در دو طرف سر دو بافت وجود دارد که گوش های او است. اگر چه اندام ها کامل نشده اند، اما تمام آن ها تشکیل شده اند. قلب نیز تشکیل شده است و ۲۵ روز بعد از بارداری شروع به زدن می کند (شش هفته بعد از آخرین پریودی). ضربان قلب نیز در حال حاضر قابل تشخیص است.
نخاع و ستون فقرات در این مرحله رشد می کنند و ظاهر آن ها شبیه دم است که با رشد جنین این قسمت از بین می رود. لوله عصبی که شامل سه بخش است رشد می کند و مغز را تشکیل می دهد. جفت نیز اکسیژن و موادغذایی لازم رابه جنین می رساند.

 

قلب انسان‌ها اولین ارگان کاربردی آن‌هاست که شروع به رشد می‌کند. قلب جنین زمانی که جنین ۲۱ تا ۲۲ روز دارد شروع به ضربان و پمپاژ کردن خون در بدن می‌کند یعنی درست ۳ هفته بعد از تشکیل نطفه و این قضیه به نقش حیاتی قلب در پخش کردن خون درون رگ‌ها و تبادل مواد مغذی و اکسیژن با مواد مصرف شده به درون و بیرون از جنین در حال رشد تاکید دارد.  اهمیت رشد سریع قلب با به وجود آمدن لخته‌ی خونی قلبی اولیه‌ای که در لایه بیرونی جنین به وجود می‌آید نشان داده می‌شود. مراقبت‌های دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این دوران هم برای مادر و هم برای جنین بسیار حساس است و عدم نظارت پزشک متخصص بر بارداری می‌تواند عواقب نامطلوبی درپی داشته باشد.

اولین عضو فعال بدن که در جنین تشکیل می‌شود قلب است. قلب در ۲۱-۲۲ روزگی جنین تشکیل شده و ضربان آن توسط دستگاه سونوگرافی قابل تشخیص است. درحین بارداری خطرات بسیاری جنین را تهدید می‌کند. یکی از این خطرات تشکیل نشدن قلب یا بروز برخی بیماری‌های قلبی است. بدین جهت برای جلوگیری از حاملگی پرخطر، مراقبت‌های در حین دوران بارداری، عدم مصرف سیگار و الکل و همچنین تحت نظر پزشک بودن مادر و جنین از اهمیت خاصی برخوردار می‌شود.

قلب معمولاً ۱۸ تا ۱۹ روز بعد از لقاح از بافتی رویانی به نام مزودرم تشکیل می‌شود. مزودرم یکی از ۳ لایه‌ی اولیه‌ی تشکیل دهنده‌ی جنین است که در مراحل اولیه‌ رشد جنین تغییر کرده و باعث رشد بافت و اندام‌های ثانویه می‌شود. قلب در قسمتی نزدیک به سر جنین که به منطقه‌ی کاردیوژنیک معروف است تشکیل می‌شود. با ترشح سیگنال‌های شیمیایی به نام فاکتور که از قسمت زیرین آندودرم (یکی از سه لایه‌ی اولیه‌ی تشکیل دهنده‌ی جنین) آزاد می‌شوند، دو قسمت رشته مانند به نام رشته‌های کاردیوژنیک در این منطقه به وجود می‌آیند. با رشد رشته‌های کاردیوژنیک یک لومن در آن‌ها تشکیل می‌شود. در این مرحله به آن‌ها لوله‌های اندوکاردیال گفته می‌شود. بعد از این دو لوله‌ی اندوکاردیال با هم یکی می‌شوند و یک لوله‌ی اولیه‌ی قلبی را تشکیل می‌دهند. این لوله‌ی اولیه‌ی قلبی به سرعت پنج قسمت مجزا در خود ایجاد می‌کند. این قسمت‌ها شامل ترانکوس آرتریوسوس، بولبوس کوردیس، بطن بدوی، دهلیز اولیه و سینوس سیاهرگی می‌شوند. در ابتدا تمامی خون داخل سیاهرگ‌ها درون سینوس سیاهرگی جاری می‌شوند و انقباضات قلب این خون را از سینوس سیاهرگی به تمامی این پنج قسمت منتقل می‌کند. این روش انتقال با روش انتقال خون در بزرگسالان بسیار متفاوت است.

چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

 

هنگامی که کودک درون رحم مادر قرار دارد جنین نامیده می‌شود. جنین در حال رشد برای تغذیه به ارگانی به نام جفت وابسته است. این جفت از یک سو به رحم مادر و از سوی دیگر به کیسه‌ی آبی که جنین در آن قرار دارد متصل شده همچنین یک رشته یا بند خاصی که بند ناف نامیده می‌شود جفت را به جنین متصل می‌کند. خون مادر با جریان یافتن در رگ‌های کوچکی در دیواره‌ی رحم قرار دارند مواد مغذی و اکسیژن لازم را به جنین می‌رساند و مواد مضر و مصرف شده مانند کربن دی اکسید را از او دفع می‌کند. در واقع هیچ ارتباط مستقیمی بین جنین و سیستم گردش خون مادر وجود ندارد. جنین تا هنگام تولد از شش‌های خود استفاده نمی‌کند بنابراین سیستم گردش خون او با یک نوزاد تازه متولد شده متفاوت است. قبل از تولد نیازی نیست تا قلب برای جذب اکسیژن خون را به شش‌ها پمپاژ کند. به زبانی دیگر جنین به شریان ریوی مجزا و آئورت نیازی ندارد. در قلب جنین این دو شریان به وسیله‌ی شریان دیگری به نام داکتوس آرتریوسوس به هم متصل شده‌اند. بعد از تولد شریان داکتوس آرتریوسوس بسته شده و دو شریان آئورت و سرخرگ ریوی تشکیل می‌شوند. همچنین در بین دهلیز چپ و راست جنین حفره‌ای وجود دارد که به حفره‌ی اوال معروف است و در زمان رشد جنین اجازه می‌دهد تا خون به راحتی از دهلیز راست به دهلیز چپ جریان یابد. این حفره درست بعد از تولد بسته می‌شود. بنابراین می‌توان گفت که حفره‌ی اوال و شریان داکتوس آرتریوسوس تا قبل از تولد جز سیستم گردش خون جنین محسوب می‌شوند. در بیشتر نوزادان این مسیرهای انتفال خون بلافاصله بعد از تولد و فعال شدن شش‌ها و سیستم قلبی عروقی بسته خواهند شد. به دلیل تفاوت بین سیستم گردش خون جنین و نوزاد ممکن است نوزاد کمی بعد از تولد دچار بیماری‌های مادرزادی قلب دچار شوند.

ما بین هفته‌های ۶ تا ۹ بارداری پزشک زنان یا متخصص سونوگرافی اولین سونوگرافی ۳ ماهه‌ی نخست بارداری شما را انجام خواهد داد. در این سونوگرافی نه تنها بارداری، مدت زمان آن، چندقلو بودن نوزادان و جایگاه جنین مشخص می‌گردد بلکه سلامت قلب و ضربان آن نیز بررسی می‌شود. در سونوگرافی ۳ ماهه‌ی دوم بارداری (۲۰ ماهگی) پزشک ساختار قلب جنین را چک کرده و وجود هر گونه نقص در قلب که به عنوان نارسایی‌های مادرزادی قلب شناخته می‌شوند را بررسی می‌کند. هر ساله ۳۶ هزار نوزاد (۹ نوزاد از هر ۱۰۰۰ تولد) با نارسایی‌های قلبی متولد می‌شوند به طوری که این بیماری به رایج‌ترین بیماری مادرزادی تبدیل شده است. از آنجایی که هیچ دارویی نمی‌تواند نارسایی‌های قلبی را از درون رحم مادر درمان کند و اینکه برخی از این نارسایی‌ها تا قبل از تولد قابل تشخیص نیستند، تشخیص به موقع آن‌ها در زمان بارداری به پزشک کمک می‌کند تا محل مناسبی را برای تولد نوزاد در نظر بگیرد. معمولاً نوزادانی که دچار نارسایی‌های قلبی هستند باید در بیمارستان‌هایی مجهز با تیم پزشکی متخصص قلب کودکان به دنیا بیایند تا بلافاصله بعد از تولد معالجه‌ی آن‌ها شروع شود. گاهی برای درمان برخی از این نارسایی‌ها نوزاد بعد از تولد تحت جراحی قرار می‌گیرد. در حالی که برخی دیگر چند سال بعد و با بزرگ شدن نوزاد و یا به کمک دارو درمان می‌شوند. اگر پزشک متخصص زنان در ضربان قلب نوزاد مشکلی ببیند سعی می‌کند تا با تجویز دارو خطر زایمان زودرس را کاهش دهد. خبر خوب این است که بیشتر نارسایی‌های مادر زادی قلب در صورت تشخیص و درمان به موقع به طور کامل درمان می‌شوند. نوزادانی که با مشکل ناراسایی مادرزادی قلب متولد می‌شوند باید در دوران کودکی و بزرگسالی تحت نظر متخصص قلب قرار گیرند.

این نکته را در نظر داشته باشید که حتی اگر شما تمامی اقدامات احتیاطی را انجام داده و به تمامی توصیه‌های پزشکی عمل کرده باشید باز هم امکان دارد نوزاد شما به بیماری‌های قلبی دچار شود. به خاطر داشته باشید که این مسئله اشتباه شما نیست. عوامل مختلفی که بیشتر آن‌ها از کنترل شما خارج هستند در این موضوع نقش دارند. و پزشکان تا کنون برخی از آن‌ها را کشف کرده‌اند. اما خبر خوب این است که با تشخیص و درمان به موقع کودک شما این شانس را دارد تا زندگی طولانی و سرشار از سلامتی داشته باشد.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري

تماس باما

درباره ما

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی در شیراز – دکتر سولماز محمدی – دارای بورد تخصصی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی، انجام دقیق ترین کنترل حاملگی های معمول و پرخطر، تشخیص به موقع سرطان بانوان، متخصص درمان نازایی، متخصص عمل های زیبایی ترمیمی زنان- متخصص زنان و زایمان و نازایی شیراز، (دكتر سولماز محمدی – متخصص لاپاراسكوپی تشخیصی و جراح و متخصص زنان و زايمان ، نازايي، درمان ناباروري

مارا دنبال کنید

Copyright 2020 © تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به دکتر سولماز محمدی می باشد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ چند سالی است که طرح “غربالگری” از سوی وزارت بهداشت برای شناسایی برخی اختلالات دوران جنینی برای مادران باردار در حال اجراست و بر اساس نتایج این غربالگری‌ها، به بسیاری از مادران باردار، توصیه به سقط جنین می‌شود و این دسته از مادران با صدور مجوزهای سقط، به‌راحتی و در کمترین زمان به مراکز سقط جنین ارجاع داده می‌شوند!

اما نکته بسیار قابل تأمل، نحوه اجرای طرح غربالگری در سطح کشورمان و پرونده‌‌هایی است که در آنها رأی به سقط جنین مادران به‌بهانه‌‌هایی مانند “عدم تشکیل قلب جنین” در نخستین ماه‌های بارداری و… صادر می‌شود؛ بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته و پرسش‌نامه‌های مستند اخذشده از مادران حاضر در طرح غربالگری، در بسیاری از مواردی که پس از غربالگری صورت گرفته، رأی به سقط جنین صادر شده است و مادران به‌دلایل مختلف از انجام سقط جنین، استنکاف داشته‌اند، پس از تولد نوزاد مربوطه و سلامت همه‌جانبه مادر و نوزاد، تشخیص غلط غربالگری و حکم صادره مبنی بر لزوم سقط به اثبات رسیده است!

حتی آن دسته از جنین‌هایی که در ماه‌های نخست، قلب آنها تشکیل نشده و در ابتدا مغز آنها تشکیل شده است، در صورت تولد از سطح هوشی بسیار بالاتری برخوردار خواهند بود چرا که در افراد با ضریب هوشی بالا در دوران جنینی ابتدا مغز و بعد قلب جنین تشکیل می‌شود اما متأسفانه امروز شاهدیم که در کشورمان و در قالب “طرح غربالگری” به‌بهانه عدم تشکیل قلب جنین، اقدام به صدور حکم سقط جنین می‌شود:

 

چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

انتهای پیام/+

مهم ترین عامل نگرانی مادران باردار شنیده نشدن صدای قلب جنین می باشد

 

مهم ترین عامل نگرانی مادران باردار نبودن جنین در ساک بارداری یا شنیده نشدن صدای قلب جنین می باشد که این نگرانی آن هم در هفته های اول بارداری میتواند تاثیر بدی روی جنین بگذارد.معمولا در هفته ۵ بارداری فقط ساک بارداری تشکیل شده و جنین داخل آن نیست پس اگر پزشک شما نتیجه سونوگرافی شما را ساک بارداری بدون جنین اعلام کرد به هیچ عنوان نگران نباشید چرا که در اغلب موارد جنین در هفته هفتم داخل ساک قرار میگیرد.

تشکیل قلب جنیناگر سونو گرافی مادری در هفته هفتم نیز جنین را نشان نداد مادر نباید نگران باشد چرا که تا هفته دهم هم پیش آمده که برخی از افراد تشکیل جنین و قلب او طول کشیده است پس به هیچ عنوان نگران نشده و امید خود را از دست ندهید.بهترین زمان انجام اولین سونو بارداری(تشکیل مشاهده جنین،تشکیل قلب)بهتر است مادران جوان اولین سونوگرافی خود را از هفته نهم به بعد انجام دهند تا از هر گونه استرس در این مدت آسوده باشند چرا که مراجعه زود هنگام به پزشک فقط باعث افزایش نگرانی شما شده و فایده ای نیز برای شما ندارد.).اما مسئله دوم نگرانی تشکیل شدن جنین و شنیده نشدن صدای قلب او میباشد که باز هم عامل نگرانی عده ی زیادی از زنان باردار است. قلب جنین و شنیدن صدای قلب در بعضی از زنان تا هفته ده ممکن است شنیده نشود.منبع: irannini.comچگونه قلب نوزاد تشکیل می شود

بارداری و زایمان راحت با…


برای سفارش این ست فقط کافیه کلیک کنی!

رزروبلیط وهتل درسراسرایران بابیشترین تخفیف

جستجوی انواع بهترین ونزدیکترین مراکزخدماتی


بازسازی پیوند عاطفی زن و شوهر


کاندوم متناسب با نیازت رو اینجا پیداکن

خریدقسطی جهیزیه بدون نیاز به پرداخت اولیه


با هواپیما هم میشه ارزون سفر کرد!


چگونه نزد همسر بیشتر دوست داشته شویم؟

رویایی بابحران نگران کننده روابط زناشویی


قاعدگی دردناک زنان و دختران

انواع گن وفرم دهنده بدن اورجینال و باکیفیت


دنبال بهترین روانشناس تهران میگردی؟

هرآنچه لازم است ازقرص های سقط جنین بدانید!


دانستنی های سلامت واژن

Makan Inc.| All Rights Reserved – © 2013 – 2021

چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود
چگونه قلب نوزاد تشکیل می شود
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *